Piškotki


Piškotke večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi dostopate do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki ste jih uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika.

So temeljnega pomena za zagotavljanje prijaznih spletnih storitev. Razlogov za njihovo uporabo je tako več, potrebujemo jih pri izvajanju raznih spletnih storitev ( statistik, spletnih trgovin, knjižnic, multimedijskih vsebin, ... ).


Lastni piškotki

Nujno potrebni piškotki pomagajo, da je spletna stran uporabna, tako da omogoča osnovne funkcije, kot je navigacija strani in dostop do varnih področij spletnega mesta, nerazvrščeni piškotki pa so piškotki v procesu razvrščanja skupaj s ponudniki posameznih piškotkov.


Drugi piškotki

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics. Google Analytics uporablja piškotke za analiziranje obiska spletne strani. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnih strani (vključno z vašim naslovom IP) Google posreduje in hrani [na strežnikih v Združenih državah Amerike]. Google te podatke uporablja za ovrednotenje vaše uporabe spletnih strani, posredovanje poročil o aktivnostih na spletnih straneh upraviteljem, in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletnih strani in uporabo spleta. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih Google hrani.

Google Analytics: Več o zasebnosti storitve ...


Lastni in drugi piškotki
Ime piškotka Namen Čas trajanja Podjetje/Ponudnik Izbris piškotka ?
PHPSESSID identifikacija seje do zaprtja brskalnika MePZ Kadarkoli želite!
EU COOKIE LAW CONSENT dovoljenje 1 mesec MePZ Kadarkoli želite!
_gid analitika 1 dan Google Kadarkoli želite!
_gat analitika 1 dan Google Kadarkoli želite!
_ga analitika 2 leti Google Kadarkoli želite!

Nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani so prednaloženi le nujno potrebni piškotki. Aktivacijo piškotkov storitve Google Analytics pa prepuščamo uporabnikom, da jih sami omogočijo s klikom na gumb Omogoči


Upravljanje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah svojega brskalnika jih lahko blokirate ali omogočite ( Chrome, Firefox, Edge, Opera, Safari ). Piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, lahko kadarkoli izbrišete.